Recenze Pexi
hra je hravá a dceru baví. určitě bych ji doporučila koupit.
snad bude v pořádku, ještě jsem ji neotevřela
- Originalita svazana se zaklady v evoluci druhu. Kazdy si muze vytvorit svou originalni "potvurku"
- Jen malicke minus: prilis velka krabicka (obal) na malicky balicek karet
Mel jsem moznost si hru zahrat u kamaradu a na prvni dojem palec nahoru. Hru jsem si obratem objednal :-)
- Moc se to vnukovi líbilo.
- Nevím.
Hlavně že byl vnouček spokojený, sice musel trochu namáhat mozeček, ale hra ho velmi bavila.
- ošklivý vzhled
- nevyvážená obtížnost
- nudná
Mám verzi Mini. Hra je uložena v poměrně hezké uzavíratelné krabičce, velké zhruba 15x5 cm. Uvnitř je 50 karet +9 karet s písmeny A,B,C,. Hru tedy mohou hrát až tři hráči (či tři týmy). Součástí jsou rovněž přesýpací hodiny, velká hrací kostka a podivné duté figurky. Hrací plán je velký cca jako A5 a moc hezký zrovna není. Neatraktivní barvy a malá políčka žádnou hitparádu nedělají. Karty jsou v podobném duchu, některé dokonce mají jiné barvy než ostatní. Figurky nejsou moc dobré, jelikož jsou duté a chybí jim kulatá hlavička. Otázky jsou značně nevyvážené. Zatímco jeden hráč dostane otázkou, která hora v Evropě je nejvyšší, tak na druhého čekají otázky typu, kde vznikla první válcovna železa, nebo kdy se odehrála bitva u Actia. Těžko tedy říct, pro jakou věkovou kategorii hra ve skutečnosti je. Alespoň se dá vybrat z možností a, b, c, ale i tak jsme si hru zahráli pouze jednou a stačilo nám to. Chodíte totiž pořád dokola po jednom hracím plánu a jakmile někdo šlápne na políčko, kde může získat více bodů, tak má téměř jistou výhru. Oproti třeba Světu či ČR od Albi jde o značně chabou náhražku.
Koupená jako dárek pro prvňáka.
- dá se hrát ve dvou
- přijatelná cena
- při zakoupení dvou her, lze rozšířit až pro 8 hráčů
- i přes zdlouhavěji psaná pravidla rychle pochopitelná hra
- některé nesrovnalosti v pravidlech - potřeba si vymyslet "house rules" (domácí pravidla)
Mým cílem bylo sehnat nějakou ne moc zdlouhoavou hru, (jako např. klasické monopoly) kterou si můžou zahrát dva hráči. Na Evoluci jsem narazila zde na Heurece. A po přečtení recenzí s přihlédnutím na cenu nebylo o čem spekulovat. Objednávala jsem přes eshop bruder (autabruder.cz) a bylo to jedno z nejrychlejších doručení vůbec. :)
Pravidla jsou poměrně zdlouhavá. Při jejich čtení sme všichni pomalu v půlce nevěděli, co se píše na začátku. Ale při první hře se vše ujasnilo a všichni sme rychle pochopili princip. I když je třeba říct, že máme nějaké nesrovnalosti ohledně kombinování některých kartiček (komunikace, spolupráce...zda je možné je kombinovat pro trojci živočichů..nikde se nepíše, že ne). A dále se nám nelíbí jak se podle pravidel počítají body (jen v posledním kole). To ale snadno vyřeší house rules (pokud s tím má někdo problém )
- ft
skládají se pouze podstatná jména, nestačí se otáčet přesýpací hodiny
- Super hra, při smíchání dvou krabic je až pro 8 hráčů.
Dobrá svižná hra. Vykládáte karty buď rubem vzhůru jako živočicha, nebo lícem vzhůru jako rys živočicha. Čím více máte živočichů, tím je těžší je všechny nakrmit, potrava je omezená! Každé kolo si doberete tolik karet, kolik máte živočichů.
Posledně jsem na konci hry měl 4 živočichy, z toho jeden měl asi 10 rysů :-) Za každou kartu živočicha máte 2 body, za kartu rysu živočicha jeden bod.
- vhodný pro děti i dospělé
- vzhledem k malé velikosti lze vozit třeba i na dovolenou
- přijatelná cena
Produkt nutí člověka k trpělivosti, rozvíjí logické myšlení.Dokáže pobavit celou rodinu.
- dobrá hra pro paměť, myslím, že ji zvládnou určitě i děti mladší pěti let
doporučuji
Pexi Evoluce O původu druhů
Přidáno: 25. prosince 2015
(naposledy upraveno 25. prosince 2015)
Zakoupeno v Alza.cz
- Super na přemýšlení a kombinacni schopnosti.
- Hned napoprve jsme uplne nepochopily vsechny pravidla. Neni dopodrobna vysvětleno.
ještě jsme jí nehráli
vypa
Vynikající hra
Zatím nevím, je to vánoční dárek.
- něco zajímavého k trénování
- pěkně udělané
Na procvičování slov je to dobrá hra
- z rubu jsou nepotištěné - jen bílý papír
pro děti super nápad
ale "kovových" mincí je tam velmi málo
z rubu jsou nepotištěné, což mě teda hodně zklamalo, ale co jsem čekala za tu cenu :-D
Zatím jsme nevyzkoušeli, je to dárek.
- líbí se mi provedení
- vhodné na cesty
- nejsem si jistá, jestli to je už pro 6leté děti, ale dá se to zmenšit a skládat menší kousek
malá krabička, kterou dáte do kapsy i na výlet či dovolenou
skládání je na rozměr 3x3, ale můžete se ti upravit a začít třeba 2x2 apod
Zobrazuji 161 - 180 ze 221 recenzí « Předchozí 1...7 8 [ 9 ] 10 11...12 Další »