Materiál
Většina současných pečicích hrnců je vyrobená z kombinace materiálů. Vnější tělo je nejčastěji z nerezové oceli nebo hliníku. Vnitřní povrch pánve je pak ve většině případů léty prověřený teflon. Nehrozí tak připálení nebo přilepení, jen si dávejte pozor, aby se povrch nepoškodil kovovým předmětem, třeba vidličkou. Zároveň bývá obvykle, že pokud není poklička rovnou celá skleněná, bývá v ní alespoň malé průhledové okénko na kontrolu pečení.
Objem
Objemem se myslí kapacita pečicí nádoby. Její velikost je třeba dobře zvážit vzhledem k velikosti vaší domácnosti. Obecně platí, že s menším objemem pod 3,5 l dokážete připravit porce pro zhruba 2 až 3 lidi. S objemem mezi 3,5–4,5 l už získáte trochu víc prostoru a bezpečně uspokojíte celou čtyřčlennou rodinu. Pro větší domácnosti nebo velkolepé oslavy se pak nejlépe hodí nejrozměrnější pánve s objemem 5 l a více. S nimi nezůstane jediný žaludek hladový.
Příkon
Příkon se řídí jednoduchou rovnicí. Čím je hladina vyšší, tím rychleji se vaše jídlo propeče, ale zároveň spotřebuje více energie z elektrické sítě. Proto s jeho hodnotou zacházejte opatrně. Mezi nejúspornější modely patří malé dvoulitrové remosky, které spotřebují méně než 450 W za hodinu. Jen o něco vyššími hodnotami se chlubí větší remosky i tradiční pečenky, a to mezi 475 a 580 W. V rovinách od 610–1 400 W najdete náročnější multifunkční zařízení 4v1 a více. To samé platí o nejnáročnější kategorii zařízení s příkonem 1 500 W a více, která patří těm nejobjemnějším přístrojům.