Začněme tím nejjednodušším receptem na grilovaný hermelín, jaký si dokážete představit. Zvládne jej opravdu kdokoliv. A o experimentech s vlastním kořením a s vlastní marinádou si povíme později.
Ingredience
2 kousky hermelínu
60 ml olivového oleje
1 lžíce grilovacího koření
Základem receptu je bez většího překvapení hermelín, respektive camembert. Od kvality této suroviny se bude odvíjet celková chuť, vůně a konzistence vašeho výtvoru. Rozhodně proto hermelín nepodceňte a příliš na něm nešetřete. Kvalitní hermelín má totiž nejen výraznější chuť, ale navíc je na něj na grilu spoleh – nevyteče vám.
Že nemáte na nějaké složité přípravy čas? Možností jsou vždycky také již předpřipravené a okořeněné hermelíny určené přímo na gril. Chuťově vás sice extra neoslní, ale většinou nejsou ani úplně špatné. Lepší horší hermelín než žádný hermelín, nemyslíte?